תופעת הזעה מוגברת באה לידי ביטוי בכשבעה אחוזים מן האוכלוסייה וגורמת לסבל רב בקרב הלוקים בה, בעיקר בעקבות חוסר הנוחות החברתית אשר סובבת אותה. הזעה בשינה \ הזעת לילה אינה בהכרח מצב שמחייב טיפול ישיר בבולטות ההזעה, אלא כזה שהנו ביטוי קליני של מחלות ותופעות שונות, לצד נטילה של תרופות מסוימות. באם אתם סובלים מן התופעה, ומתעוררים בבוקר או במשך הלילה ספוגים, במהלך מאמר זה נפרוט בפניכם את מלוא המידע אודותיה, הגורמים לה וכן דרכי טיפול ידיעות אשר בכוחן לגרום להפחתה משמעותית בפעילותן של בלוטות ההזעה אשר פועלות באופן מוגבר במצב שכזה.
הזעה בשינה – הגיע הזמן לשים סוף לתופעה
כאמור, הזעה מוגברת במהלך הלילה אינה בהכרח נגרמת עקב גורמים נוירולוגיים (עצביים), שכן ייתכן כי גורמים אחרים הם שאחראיים על כך. הסיבה הנפוצה ביותר להזעה בלילה היא, למעשה, סיוטים שהאדם חווה במהלך חלומותיו, כאשר המצוקה המתלווה להם באה לידי ביטוי בפעילות מוגברת של בלוטות ההזעה. דרך טיפול לתופעה זו מתבטאת במישור הנפשי, ואינה בהכרח מחייבת טיפול נוירולוגי. גורם נוסף ומשמעותי אשר עלול לגרום (או להגביר) מצב של הזעה בשינה הוא נטילה של תרופות, אך ה-"יתרון" מצוי בכך שההזעה עתידה להיפסק באופן מידי עם הפסקת נטילתן. תרופות מורידות חום (כדוגמת "אקמול"), מעצם תפקידן ובמיוחד באם ניתנות במהלך הלילה ולאורך זמן, בידן לגרום להזעה מקיפה (אך כמובן לא כזאת המצביעה על בעיה עצבית). הזעה מוגברת הינה תופעת לוואי אשר מתלווה למגוון רחב של תרופות, ובעיקרן: 1) כדורים להפחתת רמות סוכר בגוף: תרופות נפוצות אלו הניתנות בעיקר לטיפול במחלת סוכרת נעורים, מלוות לרב בהזעה מוגברת, במיוחד באם נוטלים אותן על בסיס קבוע. 2) טיפול בחדרה \ דיכאון: מבין מגוון תופעות הלוואי שמתלוות לתרופות מסוג זה, הזעה מוגברת הינה אחת מהן ויש לקחתה בחשבון. 3) טיפולים הורמונליים: טיפולים אלו, אשר נעשו פופולריים במידה רבה בשנים האחרונות, בעיקר בקרב נשים, מלווים (בעיקר אם מתבצעים על בסיס קבוע) בתופעות לוואי מגוונות, אשר בין הראשיות הינה הזעה בשינה.
ויש גם "דרכי טיפול" טבעיות אשר אמנם לא מטפלות בבעיה הנוירולוגית, אך בכוחן לגרום לשיפור המצב, באם מדובר על תופעה בהיקף סביר:
- הקפידו על היגיינה: הנקודה אמנם נראית ברור, אך תתפלאו – רבים לא מודעים לעובדה שיש לכך קשר לא מבוטל להזעה. מתאפרת? הקפידי על ניקיון הפנים טרם השינה, על מנת לאפשר לעור לנשום באופן בריא. עור ונקבוביות נקיות הן השלב ההתחלתי, גם אם אינו הגורם הבלעדי, ללילות יבשים.
- בגדים בעלי עור נושם: אם אתם מזיעים באופן מוגבר מטבעכם, אתם כבר מודעים להשפעה של לבישת בגדים חמים ולא נושמים, ועל כן להקפיד על סוגי בד "נושמים", לצד גרביים ייעודיות.
- פדי ספיגה: ניתן לרכוש בחנויות ייעודיות פדים מיוחד מבד סופח, בעלי פס הדבקה וחלקם אף בעלי "פסי ריח" להפגת ריח הזעה. את הפדים ניתן להצמיד לאזורי הגוף מהם אתם מזיעים, ובעיקרם בית השחי, כפות הרגליים וכפות הידיים.
- דיאודורנטים ייעודיים: ראשית, מומלץ להשתמש בדיאודורנט "סטיק", ולא כזה המכיל ג'ל. ניתן למצוא בשוק תכשירים נוגדי הזעה מוגברת, טבעיים, ואשר יכולים לספק מענה משמעותי להזעה בשינה.
בוטוקס כטיפול בהזעת יתר בלילה
ראשית, חשוב להדגיש את מהות החומר וכיצד פעול. הבוטוקס (או בשמו המדעי: "בוטלינום טוקסין") הוא רעלן המצוי בטבע והינו בעל תכונות משתקות שרירים – פוגע בפעילותן החשמלית של שרירי העור. על אף היותו רעלן אשר יכול להוות סיכון ממשי לגוף האדם באם מוזרק בכמויות מסוימות, באם ניתן במינונים מזעריים, היקף השפעתו פוחת באופן משמעותי ובכך מתאפשרת הזרקתו לגוף לטיפול במגוון תופעות. החומר אמנם נחשב לטיפול נוגד הקמטים הפופולרי בעולם, אך משמש גם כטיפול יוצא דופן להזעה בשינה. הזרקתו של החומר מתבצעת בקירוב, ובמספר נקודות, לאחת משלושת נקודות ההזעה העיקריות – כפות הרגליים, בתי השחי, וכפות הידיים. יתרונו של הבוטוקס בכך שאינו זר לגופינו כדוגמת הסיליקון, אך חסרונו מצוי בכך שעקב התפרקו בגוף לאחר פרק זמן – מחייב הזרקה חוזרת אך לחצי שנה על מנת לשמור על התוצאות.
צוות פורטל בוטוקס4סקין ישמח לספק לכם את מלוא המידע לטיפול בתופעת הזעה בשינה. בנוסף, נשמח גם להמליץ לכם על מומחים מומלצים באזורכם. למידע ופרטים נוספים, ללא עלות וללא כל התחייבות מצדכם, אנו מזמינים אתכם להשאיר את פרטיכם בטופס המצורף לעמוד זה.
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שלבי הדרך, עד ללילות יבשים ומלאי שינה.